Hej! Vi har ingen möjlighet att få hemsidan att fungera för dig om du använder en webbläsare från förra seklet.
Tänk på att de har säkerhetsproblem stora som hålen i en schweizerost.
Bildspel: Bläddra med pilarna

Tredje gången gilt för Tipsextralegendaren

Sportkommentator, journalist, Tipsextra-profil, pianospelare, ja många fler epitet kan sättas på Staffan Lindeborg som gästade Idrottsmuseet den 11 oktober. Nästan utan hjälp av intervjuaren Christer Fermvik fick den stora publiken en resa genom 50 år av idrott och sportkommentering i den högre skolan.

annons

Två gånger har arangemanget fått ställas in p.g.a. faktorer som inte kunnat påverkas. Därför är vi extra glada att kunna genomföra det.

Samtalet, det skötte nästan Staffan Lindeborg själv som rutinerad kommentator, och emellanåt med frågor till en av kvällens gäster, Roland Andersson – fotbollslegendaren från Malmö FF.

Staffan Lindeborg föddes i Jönköping och idrotten präglade tidigt hans liv. Ja, inte bara idrotten. Han har bland annat kompat Agnetha Fältskog (en annan Jönköpingsprofil) på piano.

Bordtennis är en av Staffans specialgrenar, inte bara som kommentator. Tillsammans med några kamrater var han med och bildade BTK Nippon, som sedermera blev Hovslätts Bordtennisklubb. Att Staffan Lindeborg är en duktig bordtennisspelare förstår man när han berättar hur han utmanar alla idrottsprofiler han möter på match... och nästan alltid vinner! Fråga Henrik Larsson hur det gick i matcherna mot Staffan!

På Lokalradion såddes fröet

22 år gammal jobbade han på lokalradion i Jönköping. Där såddes säkert fröet till den kommande karriären som sportkommentator och programledare. Lars-Gunnar Björklund lockade över honom till Tipsextra och sedan rullade det på. Vi i publiken fick en rolig och spännande inblick i livet bakom TV-kameran.

Och vi fick en överraskning när Christer Fermvik dök upp i Tipsextra på filmduken. En ung (och säkert nervös) Christer fick som tränare för Skövde AIK vara med i direktsändningen! Som TV-kommentator till fotboll, ishockey, bordtennis och simning hade Staffan Lindeborg flera olika expert-kommentatorer vid sin sida.

Publiken på Idrottsmuseet fick många härliga skratt när Staffan gav en inblick i sådant som man inte ser och hör i TV:n. Och lite practical jokes livar alltid upp! Minen på Glenn Strömberg när han nästan fick Espresson i knäet var obetalbar! Fast koppen var tom! Ett kul partytrick som Staffan säkert har övat mycket på.

Den hemlig gästen bakom Discobolos

Men Staffan Lindeborg skulle själv bli överraskad. En hemlig gäst väntade i bakgrunden och ett kärt återseende blev det när Hans Chrunak dök upp bakom Discobolos-statyn. Nu kunde Christer lämna över till de två simexperterna och luta sig tillbaka. De båda har många EM, VM och OS tillsammans, och publiken fick vara med på resorna och ta del av mycket av det som hände bakom kulisserna.

Man förstod att Staffan hade haft fullt sjå med att hålla tillbaka den frispråkige Chrunak... men det gick inte alltid! Ja, publiken hade verkligen kul i de båda herrarnas sällskap. Att det är två idrottsprofiler som trivs tillsammans förstod man, även om Hans Chrunak sa när han hörde att de skulle bo på samma hotell i Helsingborg: "Då flyttar jag!"

Det blev en höjdarkväll

Publiken gick hem med ett leende på läpparna och alla var säkert nöjda med att ha tillbringat några timmar på Idrottsmuseet. Fast kvällen var inte över för Staffan, Hans, Roland och ett antal funktionärer. Vid eftersitsen blev det både mat och dryck och fler skrönor från herrarna.

Staffan Lindeborg har en gedigen insikt i sportens värld och han gillar frågesport. Vi som hade förmånen att få sitta med vid bordet fick gnugga våra geniknölar när Staffan slängde ut sina kluriga frågor. Vem kan nämna alla städer i Sverige som haft allsvenska lokalderbyn i fotboll under åren? Ja, vissa ger sig själv, men efter Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg blir det lite svårare.

Ja det var en kväll som vi alla kommer att minnas! Tack Staffan och Hans för underhållningen! Här följer en av gästernas intryck:


Hej Helsingborgs Idrottsmuseum!
Vilken härligt underbar underhållning i går kväll (11/10) med Staffan Lindeborg. Jag och mina tre kompisar, som var med på träffen, njöt av berättelserna och av det avslappnade och humoristiska sättet som det framfördes på. Mycket proffsigt av Christer Fermvik. Ett stort jobb ligger naturligtvis också bakom en sådan kväll. Och vilken härlig "gubben-i-lådan" överraskning med Hans Chrunak. En stor och positiv skillnad jämfört hur många s.k. TV personligheter uppträder med sitt egna EGO i fokus istället för själva ämnet och berättelsen. En kväll jag gärna tänker tillbaka på och minns med stor glädje.

Tacksam om fler inblandade får ta del av det!
Hälsningar Christer Lund


Missade du Staffan på IM? Nedan finns en länk till programmet som filmades under kvällen.

Sten Nilsson

ALLA VÅRA BÖCKER

VÄLKOMMEN TILL IDROTTSMUSEET!

KARTA

MINA SIDOR

NYHETSBREV

ÖPPETTIDER

VARDAGAR entré 20:-
9-15
Extra öppet vid evenemang *
se nedan
Övriga tider efter överenskommelse.
* Annan entréavgift gäller, se resp inbjudan.
25/5 Extra öppet 12-15

KONTAKT

PRISLISTA

DET HÄNDER IDAG

DET HÄNDER FRAMÖVER

UTVALDA ARTIKLAR, BESÖK, MED MERA

Vi stödjer Idrottsmuseet

Vi stödjer Idrottsmuseet

annons

KONTAKTA FIA

Redaktör: Hasse Sjöström

Författare: Sten Nilsson, Lasse Skoog

Webmaster: Mats Andersson

Kontakt:

Telefon växel: 042 - 13 39 00

Adress: Mellersta Stenbocksgatan 10

Postadress: 254 37 Helsingborg

Org.nr: 843001-0580

Pg: 32 97 12-4

Bg: 698-0064

Swish: 1234 94 52 34

FIA frågar/Fråga FIA!

Ett aldrig sinande pussel är att fylla i namn på personer på foton. Kanske just du finns på bild, eller någon du känner till. Du kan även ställa liknande frågor till oss inom vårt kunskapsområde.Läs mer

Besök oss!

Inträde 20:- Medlemmar 0:- Öppettider:Läs mer

Boka oss!

Genomför ett speciellt arrangemang eller möte i vår lokal med plats för ca. 80 personer i och vi kan ta fram allt; fika, mackor, landgångar och dricka. Om bara folk skall sitta och lyssna kan det beredas plats till över 200.Läs mer

Stöd oss och därmed idrotten!

Att vara (enskild) medlem kostar 300:-/år. Med detta följer fri Entré, rabatter med mera. Företagsmedlemmar (1000:-/år) och sponsorer får ännu fler fördelar.Läs mer

Om FIA – en kort historik

FIA:s ambition är att visa upp, dokumentera idrott med anknytning till Helsingborg, väcka intresse, minnas profiler och stödja talanger inom vår region.Läs mer

Köp våra böcker och andras

Idrottsmuseet är även en bokhandel. I hyllan finns böcker med idrottsanknytning och lokala företeelser.Läs mer

Vem blir årets idrottare?

Föreslå en person eller ett lag som kan anses vara "en produkt av stadens idrott", och som representerar en idrottsförening i staden.Läs mer

Inhämta/delge information!

Förutom museum och bibliotek finns möjlighet att gräva djupare i gömmorna genom Arkivet, eller fråga våra specialister direkt vid besök.Läs mer

Skänk idrottsprylar!

"Genom att lära oss något om det förflutna får vi bättre förståelse för vår tid." Minnena från flydda tider är i mycket oskattbara ting i framtiden...Läs mer

FÖLJ OSS PÅ

Facebook Instagram Youtube